Notícies

Si anem junts és millor

Amb el títol Si anem junts és millor es va posar en marxa aquest 1 de setembre al Palau Firal de Congressos de Tarragona, la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Després d’un manifest Institucional on es feia memòria dels fets ocorreguts el 17 d’agost a Cambrils i a Barcelona, l’Alcalde de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros, va donar la benvinguda a l’acte . Així mateix ho van fer també, entre altres, la Gna. Montserrat Espinalt que, com a presidenta de la Fundació, va centrar el sentit de la trobada.

Els assistents a l’acte, els 1600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya, vam visualitzar el vídeo Hem arribat fins aquí, que resumia el camí recorregut , al llarg de més de 190 anys, per la Congregació i per les Escoles fins a situar-nos al segle XXI.

La matinal, impartida pel Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona, va continuar amb una exposició, amb debat inclòs, que desenvolupava els eixos del projecte educatiu Vedruna (La persona, l’entorn, les actituds d’aprenentatge, les maneres d’aprendre i el moll de l’os)  com a reptes educatius del segle XXI i que era comentat per exalumnes (la il·lustradora Pilarín Bayés, l’actriu Mont Plans i la política Marta Pascal) i per pares i mares de les escoles Vedruna (la política Marta Rovira, el periodista Arcadi Alibés i  l’ex-jugador d’Hoquei Santi Carda). Les diferents intervencions van ser moderades per la comunicadora Elisabet Carnicé (exalumna).

La idea de treballar en xarxa i de fer col·lectiu va ser reforçada, de manera simbòlica al final del matí, amb  la construcció de tres pilars aixecats per les colles de Castelleres de la ciutat de Tarragona.

A la tarda, la segona part de la trobada es va centrar a expressar en forma de cantada de Cançons i Poemes l’expressió “Si anem junts és millor”; era el convit a treballar junts en xarxa i com a col·lectiu d’escoles Vedruna. L’acte es va cloure amb la intervenció de la H. Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Clara Ponsatí, que va agrair la implicació de les escoles Vedruna i de la seva Fundació amb el compromís educatiu  del  nostre país.

El desig del BON CURS va cloure la trobada, que simbolitza l’inici d’un nou camí per a les 36 escoles Vedruna de Catalunya.