Notícies

Festival de Nadal 2016

Junts, més lluny

Hem tornat a felicitar el Nadal amb un altre festival. I la renovació pedagògica en la qual estem immersos ens ha inspirat per fer, “Junts, més lluny”, el festival d’enguany.

Un home avorrit, monòton i rutinari, “el senyor Gris”, obliga a mestres i alumnes a seguir el model d’escola del segle passat. Els alumnes, que ja han experimentat pràctiques educatives més innovadores, s’hi rebel·len; no estan disposats a tornar a l’antiga usança. I pensen que l’antiga dita, “la lletra amb sang entra”, és d’una filosofia exageradament feixuga, ensopida i submisa; i defensen la innovació a ultrança.

La posada en escena, que comença amb una manifestació, té un únic propòsit: convèncer el Sr. Gris que amb la metodologia de la nova escola, estan més predisposats a aprendre. No volen renunciar a sentir-se motivats, a fer córrer la imaginació, a decidir què, com, quan i amb qui; ni estan disposats a avorrir-se com una ostra si hi ha una alternativa més divertida. Volen agafar les regnes del seu propi progrés, ser autodidactes, perquè, només ells, els alumnes, han de ser els protagonistes del seu propi aprenentatge.

I, és clar, com que d’arguments no els en falten, acaben convencent el senyor Gris.

“Junts, més lluny” és, també, un reflex de la nostra societat. Ens convida a reflexionar sobre la cooperació, el bé comú i la solidaritat, valors necessaris i imprescindibles per avançar plegats. Som un equip, i junts podem aconseguir els nostres objectius, reptes i il·lusions. Junts, podem arribar més lluny.

Bon Nadal!!